söndag 21 juni 2015

Recept på silltårta


Recept på silltårta:

300 g kavring
125 g smör
2 burkar matjessill (2x200 g)
1 liten rödlök
1 dl dill
1 dl gräslök
4 dl crème fraiche (alt kesella)
200 g philadelphiaost
2 gelatinblad
Nymalen svartpeppar

1. Mixa kavring och smör till en grynig massa och tryck ut i en form med löstagbar kant eller på ett serveringsfat. Ställ in i kylen och låt stelna.
2. Förbered gelatinblad enligt förpackningen.
3. Skär väl avrunnen matjessill i små bitar.
4. Finhacka lök, dill och gräslök.
5. Blanda hacket med crème fraiche och philadelphiaost samt några drag med svartpepparkvarnen.
6. Fördela smeten över kavringsbotten och ställ in i kylen till serveringsdags.
7. Garnera med exempelvis dill, gräslök, rädisor, citronmeliss, blommor av timjan, gurkört eller gräslök.

Gelatinbladen används för att vara säker på att sillsmeten blir fast men kan uteslutas.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar