söndag 3 maj 2015

Mmmm så gott



Hoppsan vad lätt det försvann en bit! Smarrig kaka till fikastunden. Vi har med förtjusning ätit den både med morötter och med banan. Lika gott!

Recept:
Smör och riven kokos/ströbröd till formen, ca 25 cm i diameter
300 g rårivna morötter/mosade mogna bananer
100 g hackade valnötter/hasselnötter
1,5 dl socker
1,5 dl farinsocker
0,5 tsk salt
2 dl rapsolja/annan neutral olja
3 ägg
2,5 dl vetemjöl
1 dl kokosmjöl (går bra att använda endast vetemjöl)
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1,5 tsk kanel

Värm ugnen till 180 grader. Smörj och strö formen med riven kokos eller ströbröd.
Vispa ihop olja, socker och salt. Blanda därefter i äggen, ett i taget.
Mjöl, bakpulver, bikarbonat och kanel blandas i en separat skål och rörs sedan ner i smeten.
Blanda i rivna morötter eller mosad banan.
Häll smeten i formen och grädda 50-60 minuter. Kolla med provsticka att kakan är klar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar