Å det är rabarbersäsong! Här kommer ett recept på en underbar rabarberpaj som ger mersmak:)
Rabarberpaj, 12 bitar (ca 20 min + 1 tim i ugnen)
150 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1 dl rörsocker, strö (alt strösocker)
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
ca 100 g skivad rabarber
2 msk strösocker
1 tsk maizena majsstärkelse
1 dl havregryn
25 g smör
2 msk rörsocker (alt strösocker)
- Sätt ugnen på 150 grader. Blanda smör, socker och ägg med elvisp. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vänd sedan ner dem i smeten och mixa allt till en jämn smet. Häll upp smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Vänd den skivade rabarbern i socker och maizena. Fördela rabarbern i smeten i formen.
- Rosta havregryn, smör och socker på medelvärme i en stekpanna. Strö det över kakan.
- Grädda kakan mitt i ugnen ca 1 tim. Låt den svalna och pudra över florsocker innan servering.
- Serveras med vaniljglass, vispgrädde blandat med vaniljsocker eller vaniljsås.
Njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar